Me i miri prej jush eshte ai qe eshte me i mire me familjen e tij

0
4199

I Derguari i Allahut, Levdatat dhe bekimet e Allahut qofshin mbi te, thote : ” Me i miri prej jush eshte ai qe eshte me i mire me familjen e tij, dhe une jam me i mire me familjen time!”

Myslimani moralin e tij e ka per Allahun e Madheruar dhe jo per tu dukur dhe per te qene sa me i pranuar dhe i admiruar ne shoqeri e jashtme!

Nje nga treguesit me te mire per nje moral te vertete dhe te ekuilibruar, eshte, nese je me i mire ne familjen tende, me njerezit me te afert!

Dhe kjo vlen gjithashtu per moralin tone brenda shoqerise sone Islame dhe jashte saj!

Ne jemi keshilluar te sillemi mire me kedo, Allahu i Madheruar thote :” Dhe flisni me njerezit ne menyren me te mire”, por eshte e pa pranueshme nese morali jone brenda nesh eshte katran, dhe jashte nesh brilante, per shkaqe te ndryshme, cdo kush ti bej llogari vetes se tij!

Allahu e permisofte gjendjen tone!

Dr. Junus Telezi