Le të imagjinojmë këtë botë PA MUSLIMANËT

0
1118

Ne rrjetin social TUMBLR nje jomusliman ka bere nje postim ku ka shkruar: ‘Imagjinoni nje bote pa Muslimanet’. Kane qene te shumte ata qe e kane pelqyer postimin, ndersa nje ndjekes anonim ka replikuar ne kete menyre:

Po, le te imagjinojme nje bote PA MUSLIMANET..

Pa Muslimanet ju nuk do te kishit:Kafene Kameran Eksperimentet fizike Shahun Sapunin Parfumet Ujitjen

Motorrin me djegie te brendshme Valvolat Pistonat Pamjet e kombinuara Risite arikitekturiale (arkitektura e saktesuar – Gotizmi Europian, katedralet kane adaptuar kete teknike pasi kjo teknike i ka bere ndertesat shume me te forta, dritaret ne forma te trendafilave, kube mbi ndertesat, kulla rrethore, etj).

Instrumentet kirurgjike Anestezine Helikopterin Trajtimin e lise (semundje e lekures) Stilografin Sistemin numerik Algjebren/Trigonometrine Kimine Kriptologjine Moderne 3 lloje ushqimesh (supen, mishin/peshkin, frutat/arrat). Syzat e xhamit Qilimat Verifikimet Oborret e rregulluara bukur dhe meditimet ne krahasim me bimet dhe kuzhinen.

Universitetin Optiken Muziken Brushen e dhembeve Spitalet Larjet Kompasin marinar Pijet natyrale
Lavjerresin Kozmetiken Operimet plastikeKaligrafine (bukur shkrimin) Alfabetin Prodhimin e letres dhe veshjeve

Ishte nje Musliman qe zbuloi se drita FUTET ne syte tone dhe jo sic kishin thene Greket se ne EMITOJME rreze dhe ne baze te kesaj u zbulua kamera.

Ishte nje Musliman qe tentoi i pari te FLUTUROJE ne vitin 852 edhe pse vellezerit Wright morren nderimet.

Ishte nje Musliman i quajtur Jabir Ibn Hayyan qe zbuloi kimine moderne. Ai transformoi alkimine ne kimie. Ai zbuloi: destilimin, delirjen, oksidimin, avullimin dhe filtrimin. Ai gjithashtu zbuloi sulfurin dhe acidet nitrite.

Eshte nje Musliman i quajtur Al-Jazari qe njihet si babai i Robotikes.

Ishte nje Musliman qe arkitekturoi keshtjellen e Henry V.

Ishte nje Musliman qe zbuloi gjilperat e zbrazeta per te thithur perdet e syrit, nje teknike qe perdoret edhe sot.

Ishte nje Musliman qe zbuloi vaksinimin dhe jo Jenner e Pasteur. Perendimi thjesht e bleu nga Turqia.

Ishte nje Musliman qe kontriboi aq shume ne matematike si Algjebra dhe Trigonometria qe u importua ne Europe 300 vite me vone ne Fibonnaci dhe ne te tjerat.

Ishte nje Musliman qe zbuloi se Toka ishte e rrumbullaket (ciklore) 500 vite perpara Galileut.

Dhe lista vazhdon…