Kurre mos i bertit dhe mos e shaj bashkeshortes tende

0
5119

Ulerima, britma, sharje dhe ofendime qe ndodhin ne jeten bashkeshortore keto jane gjera qe nuk duhet te jene ne jeten e muslimanit.

Keto duhen shmangur nga fjalori bashkeshortor dhe nuk duhet qe njeriu te perdor fjale te tilla.

I Derguari i Allahut (salallahu alejhi ue selem) ka thene: “Besimtari nuk duhet te sillet keq me bashkeshorten e tij besimtare; ne rast se urren nje sjellje te saj, patjeter qe ka nje sjellje tjeter qe i pelqen tek ajo!” [Muslimi].

Nese ndonjeri prej jush e kupton se i ka rene ne qafe tjetrit pa dashje duhet dhe ti kerkoje falje.Kjo eshte shenje e devotshmerise.

“Silluni mire me bashkeshortet tuaja! Ato jane krijuar nga brinja, dhe pjesa me e shtrember e brinjes eshte maja e saj, qe nese perpiqesh ta drejtosh, do ta thyesh, e nese e le ashtu, do te mbese e shtrember! Pra, silluni mire me bashkeshortet tuaja!” [Muttefekun alejhi].

Prej shenjave te devotshmerise eshte sjella e mire bashkeshortore dhe kerkimi i faljes ne rast kur ke gabuar.

E njejta gje vlen edhe ne marredheniet mes femijeve dhe prinderve.

Urtesia eshte shkak i devotshmerise.

©xhamiambret.com