Kjo eshte mrekullia e vertete.

0
619
FILE - In this Sunday, May 5, 2019 file photo, people buy dates, a favorite food for Muslims' fasting month of Ramadan, at a wholesale market in Karachi. Muslims across the world will be observing Ramadan, when they refrain from eating, drinking and smoking from dawn to dusk. Muslims traditionally break their fast like the Prophet Muhammad did some 1,400 years ago, with a sip of water and some dates at sunset. (AP Photo/Fareed Khan, File)

I thanë një njeriu të mençur:

– Filani kishte mundësi të fluturonte!

Ai iu përgjigj: Kjo çështje është e parëndësishme, sepse edhe miza e mushkonja fluturojnë.

-I thanë: Po çfarë thua për filanin që ecën mbi ujë?!

Tha: Edhe kjo është e parëndësishme, sepse edhe druri e dërrasa ecin mbi ujë, por kjo s’do të thotë që kanë ndonjë vlerë të veçantë.

-I thanë: Sipas teje çfarë konsiderohet mrekulli?

-Tha: Mrekulli është të ecësh në mesin e njerëzve dhe t’i durosh të këqijat e tyre dhe mos t’i humbësh parimet e edukatës tënde, mos të gënjesh, mos të vjedhësh, mos të mashtrosh, mos të përgojosh, mos të tradhëtosh besimin e njerëzve që kanë tek ty dhe mos i thyesh zemrat e tyre.

Të jesh njeri me plot kuptimin e fjalës, këtë e konsideroj mrekulli.

Fatjon Elezi