Kjo është lumturia e vërtetë.Ja si ta gjesh ate.

0
1969

… që të njoh nëse të takojë në xhennet!

… në një intervist televizive, gazetari pyet te ftuarin i cili ishte njeri shumë i pasur (milioner), çfarë të ka bërë më së shumti të lumturë gjatë jetës tënde!?

… njeriu i pasur thotë;

… kam kaluar në katër faza të lumturisë gjatë jetës time, derisa në fund e kuptova lumturin e vërtetë!

e para; bleja gjëra që më pëlqenin, porse nuk gjeta lumturin të cilën e kërkoja!

e dyta; bleja gjëra të shtrenjta, porse vërejta se ndikimi apo dëshira për to ikën, me kalimin e kohës i ulej vlera dhe nuk ishte lumturia që kërkoja!

e treta; posedoja projekteve gjigante, si ekipe sporti me famë botërore, vende të veçanta turistike, porse prap nuk gjeta lumturin që e imagjinoja!

e katërta; një shokë i imi kërkojë nga unë të jem donator në blerjen e disa karrocave lëvizëse për fëmijët e sëmurë ( të palëvizshëm)!

… këtu fillon tregimi!

… realisht, iu përgjegja kërkesës së tij, blejta karrocat që kërkohej, mirëpo shoku im insistonte që edhe unë të isha prezent në shpërndarjen e tyre!

… iu përgjegja kërkeses së tij, filluam shpërndarjen e tyre, pash gëzimin e madh, fytyra të buzëqeshura, lëviznin posht e lart të hareshëm, mbaruam shpërndarjen dhe doja të kthehemi!

… ajo që realisht më bëri të lumtur ishte një fëmijë që më kapi për këmbe dhe nuk donte të shkëputej.

… insistova largimin e tij, porse nuk mu nda duke shikuar fytyren time, andaj pyta shokun mos vallë ka ndonjë hall apo kërkes tjetër!?

… këtu erdh përgjigjeja e pa pritur që i dha kuptim fjalës lumturi tek unë e që realisht ndryshojë edhe jetën time!

… tha dua të mësojë ( dhe mos e harrojë) fytyren tënde, që kur të shof në xhenet të falenderoj dhe ti tregoj Allahut edhe një herë për ty!

… kjo është lumturia e vërtetë!

… përshtatje !
Unejs Murati-Daku