Kenaqu me ate qe ke dhe do te jesh krenar

0
1072

Biri im! Ruaje sa të mundesh fisnikërinë tënde dhe mos e ekspozo ndaj kënaqësive të dunjasë dhe ndjekësve të saj. Kënaqu me atë që ke, sepse do ndihesh krenar!

Është thënë: Kush kënaqet me bukën e tij, kurrë s’ka për t’u ndier i robëruar.

Një Beduin kaloi në Basra dhe pyeti: Kush është zotëria i kësaj qyteze? Ata i thanë: Hasan el Basriu! Ai u tha: Si ia arriti të bëhej zotëria i saj? Ata i thanë: Hoqi dorë nga dunjaja e njerëzve, ndërkohë që ata kishin shumë nevojë për dijen e tij.

“Porosi të çmuara djalit”

Fatjon Isufi