Katër urtësi të çmuara për një jetë bujare dhe te jesh krenar

0
1544

E para : Mos ia jep të drejtën askujt të mer nga ti gjërat primare, e ti tek ai pastaj të mbetesh alternativa e dytë në jetën e tij,

E dyta: Mos qaj për askënd dhe për asnjë miqësi në jetën tënde, ngase në të shumtën e rasteve të tillët nuk meritojn lotin tënd, ai që me të vërtetë e meriton lotin tënd, nuk të bënë të derdhesh lot për të,

E treta: sillu but dhe ndërgjegjëshem me të gjithë, edhe me ata të cillët jan arrogant ndaj teje, jo se ata jan të but porse ti je korrekt dhe ke zemer të pastër !

E katërta: mos e kërko lumturin tënde tek të tjerët, në të kundërtën do mbetesh i mërzitur dhe i vetmuar, lumturin kërkoje në vetën tënde, do e gjesh atë edhe nese ke mbetur i vetmuar!.

U. Murati-Daku