Katër ajete Kuranore na mësojnë se si t’i kërkojmë Allahut të na furnizoj me fëmijë?

0
9077
Katër ajete Kuranore na mësojnë se si t’i kërkojmë Allahut të na furnizoj me fëmijë?
Ajeti i parë në suren Ali Imran, ajeti nr.38;
َ رَبِّ هَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً ۖ إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاءِ
“Zoti im, falma edhe mua nga ana juaj një ppasardhës (fëmijë) të mirë, vërtet, Ti je dëgjues i lutjes”!
Ajeti i dytë në suren Ibrahim, ajeti nr.40;
رَبِّ اجْعَلْنِي مُقِيمَ الصَّلَاةِ وَمِنْ ذُرِّيَّتِي ۚ رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاءِ
” O Zoti im! më bën mua nga ata që falin namazin, e edhe prej pasardhësve të mijë dhe pranoje lutjen time o Zoti ynë!”
Ajeti i tretë në suren Furkan, ajeti nr.74;
وَالَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا
” Edhe ata që thonë: “Zoti ynë, na bën që të jemi të gëzuar me (punën) e grave tona dhe pasardhsve tanë, neve na bën shembull për të devotshmit”.
Dhe ajeti i katërt në suren Enbija, ajeti nr.89;
ُ رَبِّ لَا تَذَرْنِي فَرْدًا وَأَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثِينَ
“Zoti im, mos më le të vetmuar se Tije më i miri trashëgues (pas çdokujt)”.
Suad Shabani