Historia e mësuesit dhe nxënësve

0
859

Ka thene Ahmed bin Amar El Esedij:
” Nje dite po shkonim ne nje xhenaze bashke me nje nga mesuesit tane te mire qe e shoqeronin edhe shoke te tjere. Rruges pame disa qen qe luanin me njeri tjetrin e defrenin. Mesuesi na tha: Shikoni vellezer sa mire sillen keta qen me njeri tjetrin! Kur u kthyem nga xhenazja pame se qente po ziheshin dhe po kafshonin njeri tjetrin per nje ngordhesire. Mesuesi na tha: Shikoni vellezer, sa te mire jeni me njeri tjetrin kur nuk ka hyre dynjaja midis jush dhe kur ajo hyn midis jush e kafshoni njeri tjetrin si keta qen.”

Ibn Asakir ne librin e tij ” Et tarih”