Fjale zemre per familjen tende.

0
217

Kurre mos ia lejoni vetes grindjen dhe konfliktin per te holla dhe pasuri.

Kurre mos ia lejoni vetes o vellezer, motra e kusherinj, qe te grindeni per (ceshtje trashegimie, apo se filani e filania kane thene keshtu e ashtu per juve dhe femijet tuaj.

Tregohuni zemergjere dhe falini, pasi falja eshte tregues i devotshmerise.

Nese ti nuk flet me kusheririn apo xhaxhain se ka thene per djalin apo vajzen tende ndonje fjale te paqene, kam frike se nuk rruga e duhur kjo.Fali dhe do te jesh e qete.Fale dhe jeta jote do te jete ndryshe.

Mustah foli keq per vajzen e Ebu Bekrit dhe te shoqen e profetit Muhammed alejhi selam, megjithate Ebu Bekri e fali.

Vete Zoti i Lartesuar i beri thirrje Ebu Bekrit qe ta fale Mustahin dhe ashtu ndodhi.

Zoti thote ne Kur’an: “Le t’i falin ata dhe te mos ua marrin per keq?/”(En-Nur: 23)

Nese deshiron ta kuptosh nese te jane pranuar veprat e mira shih nese e ke falur kusheririn, vellain apo motren.

Nese deshiron ta dish nese e ke arritur naten e Kadrit, nese te jane falur gjynahet dhe te eshte regjistruar emri te banoret e Xhenetit, me thuaj nese e ke falur vellain tend.

E lusim Zotin te na beje nga te devotshmit dhe te na fale mangesite! Fale sepse falja eshte me e mire se hakmarrja.

Ndaj per nje jete te qete duhet te falesh.