Cfare i ndodh njeriut kur dergon salavate Muhamedit alejhi selam

0
2267

“Dijeni se nuk ka njeri që i shpeshton salavatet për Muhamedin (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem), veçse Allahu:

– Do t’ia ndriçojë zemrën

– Do t’ia fal mëkatet

– Do t’ia zgjerojë kraharorin dhe

– Do t’ia lehtësojë çështjet.”

Andaj shpeshtojini salavatet për të , me shpresë që Allahu t’ju bëjë ithtarë të miletit të tij, pasues të mirëfilltë të sunetit të tij, dhe me shpresë që ta bëjë atë shoqëruesin tonë në Xhenet.”

(Ibn El-Xheuzij, “Bustan El-Ua’idhin”, 1/297)

Përktheu:P. Perçuku