Cfare duhet te bej ai qe ben shume mekate

Ibn Tejmije (Allahu e mëshiroftë) thotë: “Njëri i tha hoxhës së vet: “Unë bëj vazhdimisht mëkate!”

Hoxha i tha: “Pendohu!”

Nxënësi i tha: “Unë prapë bëj mëkate.”

Hoxha i tha: “Prapë pendohu!”

Nxënësi i tha: “Unë prapë bëj mëkate.”

Hoxha i tha: “Prapë pendohu!”

“Deri kur?” – pyeti nxënësi.

“Derisa ta pikëllosh shejtanin.” – u përgjigj hoxha.”

(“Fetaua ibn Tejmije”, 7/492)

Përktheu:  P. Perçuku

Read Previous

Si te largosh semundjet dhe te keqen

Read Next

Mos e braktis Kuranin por ndryshoje jeten tend duke e lexuar ate