Bej vepra te mira, tolero, fal mos e lodh veten tende me merzi dhe hatermbetje

0
932

Zemra e atij qe zgjerohet me dashurine per Allahun behet shkak qe edhe zemrat e njerezve te zgjerohen ne dashurine per te, ndaj nuk ka gje ne kete bote per te cilen meriton te grindemi sepse nje dite do te largohemi prej saj duke lene pas cdo gje, ngase kryefjala e kesaj bote eshte:

“Çdo gje qe eshte ne te (ne toke) eshte zhdukur” ndersa kryefjala e botes tjeter eshte “Aty jane pergjithmone, e sa vendqendrim dhe vendbanim i mire eshte ai!)”; prandaj bej vepra te mira, tolero, fal dhe kerkoji falje shume Zotit tend!

O Zot na i bashko zemrat ne adhurimin Tend, na i nenshtro nefset tona ne frikerespektin ndaj Teje dhe na i bashko shpirterat tane ne Xhennetin Tend!