A i ke degjuar keto gjera rreth Xhenetit

0
1535

Pluhuri i xhenetit është prej miskut.

Guralecët e xhenetit janë margaritarë.

Ndërtesat janë të ndërtuara një tullë prej floriri e një tullë prej argjendi.

Ka lumenj prej mjalti, lumenj prej qumështi, lumenj me ujë të shijshëm, lumenj me verë e cila nuk deh e prej të cilës nuk ka kokëdhembje.

Pija në xhenet është më e ëmbël sesa mjalti, aroma e saj është më e mirë sesa misku.

Frutat e xhenetit kurrë nuk ndërpriten.

Shërbëtoret e xhenetit janë djelmosha që kush i sheh nga larg i duket se sheh margaritarë.

Aty ka çfarë shpirti do dhe ka çfarë e kënaqë syrin.

L. Perçuku