A duhet te vazhdoj studimet apo duhet te punoj e te kujdesem per familjen?

Pyetje: Unë jam një student familja e të cilit ka vështirësi me ekonominë. A është më mirë që unë të punoj, t’i furnizoj dhe t’i ndihmoj ata apo të kërkoj dije dhe të ndjek mësimet?

Përgjigje: Po. Nëse gjendja juaj është në këtë mënyrë, atëherë është më mirë të furnizosh veten dhe ata. Por nëse është e mundur duhet të bësh të dyja, punoni dhe kur është koha për mësim, shkon në mësim. Pastaj kthehesh në punë. Kombinojë ato.

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (49), min: 59:44
perlatmuslimane

Read Previous

9 sahabët e nderuar që transmetuan më shumë hadithe

Read Next

20 këshilla si t’i mësosh fëmijeve Islamin