A duhet ta pezullosh namazin me xhemat dhe namazin e Xhumas kur bie koronavirusi?

0
682

Dijetari i nderuar Shejh Sulejman Er-Ruhajli (Allahu e ruajtë!) thotë:

“Nëse virusi Corona është zbuluar në ndonjë zonë, apo shteti e ndalon grumbullimin e njerëzve, lejohet pezullimi i xhumasë dhe namazit me xhemat.

Lehtësohet dispozita për njerëzit, në mënyrë që të falen në shtëpi. Le të falen me xhemat bashkë me familjarët e tyre.

Kjo situatë është më e vështirë sesa balta apo shiu, të cilat janë arsye për mos prezantimin në xhuma apo xhemat.

Sa u përket atyre që janë të infektuar, apo ata që dyshohen si të tillë, është haram për ta prezantimi në xhuma apo xhemat. Allahu i ruajt të gjithë!

Fatjon Isufi