A duhet ta ndaj gruan nese me thote babai?

0
2842

Kjo është vlera e dijetarëve. Sa e rëndësishme është t’i kuptosh gjërat saktë dhe t’i vendosësh aty ku duhen.

“Një burrë e pyeti imam Ahmedin:

Babai im më ka urdhëruar që ta ndaj gruan time!

– I tha: Mos e bëj.

– E ky iu përgjigj: A nuk e urdhëroi Umeri të birin e tij Abdullahun që ta ndante gruan e tij!?

– Atëherë imami i tha: Kur të jetë babai yt si Umeri atëherë po!”

El edabu esh sher-ije
1/447

Emin Bilali