5 rregulla sa u takon ëndrrave:

0
1013

Rregulla sa u takon ëndrrave:

1– Nuk lejohet pohimi i sigurtë, për një koment specifik.

2– Ne nuk e dimë nëse ato jane ëndrra nga Allahu, preokupim i ditës, apo ëndrra të ngatërruara.

3– Nuk duhet të marim prej tyre (ëndrrave) dispozita fetare.

4– Nuk duhet të përdoren për mbajtje qëndrimesh apo veprimesh.

5– Ato (ëndrrat), janë përgëzim dhe sihariq, në rastin më të mirë konsiderohen tregues por jo argumente. Pra janë përgezime që nxisin shpresë (optimizëm) dhe nëpërmjet tyre njeriu përgatitet për gjëra që mund ti ndodhin në të ardhmen.

Fatjon Isufi