3 rregullat qe bente Muhamedi alejhi selam kur hante ushqim

0
830

Edukata e ngrenies

I Derguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem i tha Umer bin Ebi Selemeh: “O djalosh! Permende Allahun, ha me doren e djathte dhe ha nga ajo qe ke para vetes”. Shenon Muslimi

Shejh Iben Uthejmini (Allahu e meshirofte!): Profeti sal-lAllahu e orientoi ate drejt tri gjerave:

E para: “Permende Allahun/bismil-lah” kjo eshte vaxhib.

E dyta: “ha me doren e djathte” kjo eshte vaxhib.

E treta: “ha nga ajo qe ke para vetes” kjo eshte edukate dhe nuk eshte vaxhib.

Ceshtje: Cili eshte gjykimi i larjes se duarve para ngrenies?

Pergjigje: Eshte sunet (tradit profetike) nese ka shkak per dicka te tille. Ne te kunderten nuk eshte sunet.

“Et-Talik ala Sahihi Muslim”, vell. 10

Perktheu: Unejs Sheme