22 fjali qe duhet tja perseritesh vetes cdo dite

0
886

22 detyra për njeriun që dëshiron të angazhohet me veten:

1- Të jetë i turpshëm.

2- Të mos jetë i padrejtë.

3- Të jetë përmirësues.

4- Të jetë i sinqertë.

5- Të mos flasë shumë.

6- Të jetë me punë të shumta.

7- Të përpiqet të mos gaboj.

8- Të jetë bamirës.

9- Të jetë i durueshëm.

10- Të jetë falënderues.

11- Të jetë i kënaqur.

12- Të jetë i urtë.

13- Të jetë i shoqërueshëm.

14- Të jetë i ndershëm.

15- Të mos mallkojë.

16- Të mos ofendojë.

17- Të mos bartë fjalë.

18- Të mos jetë gënjeshtar.

19- Të mos jetë koprrac.

20- Të mos jetë ziliqar.

21- Të mos jetë përgojues.

22- Të dojë gjithçka që e do Zoti dhe të urrejë gjithçka që e urren Zoti.

Bashkim Selmani