20 gjera qe duhet ti besh kur je ne shtepi

0
2696

Falja e namazeve në kohët e tyre.Përdorimi i fjalëve edukative: ju lutem dhe faleminderit.
Nuk mallkohet, nuk shahet dhe nuk goditet.

Secili i shërben vetvetes dhe jo ti konsiderojë të tjerët shërbëtorë të tij.Mbyll atë që hape: portën, dritaren, kutinë, enën etj.

Mirëmbajtja e dhomës tënde është përgjegjësia jote.Dëgjimi i të tjerëve deri në fund dhe mosndërprerja e bisedave të tyre.Përshendetja me selam gjatë daljes dhe hyrjes në banesë.

Leximi i Kuranit çdo ditë dhe shkëmbimi i njohurive fetare.Familja dhe nevojat e saj kanë përparësi ndaj shoqërisë.Kërkimi i lejes kur hyn në dhomën e të tjerëve gjatë momenteve intime apo private të tyre.

Shërbimi dhe përkujdesja ndaj prindërve duke puthuar kokat dhe duart e tyre.Mos përdorimi i mjeteve të ndryshme si celularë etj., gjatë kohës që zhvillohet një bisedë e përbashkët.

Pjesmarrja familjare në aktivitete të ndryshme shoqërore.Ruajtja e pastërtisë brenda dhe rreth ambjentit të shtëpisë.Lutja e antarëve të familjes për njëri-tjetrin.

Ruajtja e sekreteve familjare.Kontributi i përbashkët ekonomik.Prindërit mbikqyrin aktivitetin e fëmijëve të tyre dhe fëmijët e mëdhenj mbikqyrin aktivitetin e të vegjëlve.Zbatimi i porosive prindërore.