15 rregulla kur futesh ne shtepi

0
3313

Fëmijët janë kënaqësia e syve të prindërve të tyre, dhe mbi prindërit, bie përgjegjësia e edukimit të tyre. Projekti i edukimit është projekti më i rëndësishëm në jetën e prindërve! Në vazhdim do t’i sjellim disa rregulla, ku prindi, kishte qenë mirë që fëmijëve t’ua mëson, dhe t’ua bën ligj dhe rregull shtëpie:

1. Namazi në kohën e vet.

 2. Fjalët, ju lutem dhe ju falënderit, janë me rëndësi.

3. Pa rrahje, pa mallkim, pa sharje, dhe pa fjalë që e dëmtojnë moralin.

4. Shprehu për ndjenjat e tua, me edukatë dhe me qartësi.

5. Mbylle atë  që e hape, dhe ngrite atë që e zbrite, dhe bëje vendin të jetë më mirë se që ishte.

6. Dhoma jote është përgjegjësia jote.

7. Kur tjetrit flet, dëgjoje, dhe mos e ndërpre atë që flet.

8. Jep selam kur hyn dhe kur del.

9. Kush nga shokët  juaj na viziton duhet ti respektoj

10. S’ka ushqim brenda dhomës.

11. Në gjumë para orës 10.

12. Ndalohet përdorimi i çdo mjeti elektronik kur familja janë të ulur bashkë.

13. Gjatë ushqimit s’ka vend për mospajtime.

14. Secili e bart përgjegjësinë e ruajtjes së shtëpisë dhe gjërave të saj.

15. Askush mos të hynë në dhomën  e tjetrit kur është vet, pa leje dhe pa trokitur në derë.

i.j.