10 vepra si te jesh i lumtur cdo dite me jeten tende

Si të jesh i lumtur?

1. Zbukurohu me petkun e dijes fetare, së bashku me logjikën dhe drejtësinë.

2. Bëj mirë, tregohu i butë dhe i mëshirshëm.

3. Gjuha jote le të jetë vazhdimisht e njomë nga përmendja e Allahut.

4. Ji i përkushtuar të jesh i dobishëm për njerëzit me aq sa mundesh.

5. Duaje për muslimanët atë që e do për veten.

6. Sillu me ta ashtu siç dëshiron që ata të sillen me ty.

7. Urreje për ta atë që e urren për veten.

8. Bëhu i shpejtë në kryerjen e punëve të mira.

9. Shpeshtoje pendimin nga mëkatet.

10. Qëndro me pasuesit e Sunetit.

(Shejh Sulejman Er-Ruhajlij, Allahu e ruajttë)

Përktheu: P. Perçuku

Read Previous

8 shkaqet më të rëndësishme për zgjerimin e kraharorit janë:

Read Next

Keto jane 4 gjërat qe rrënojnë trupin