Endrra e Jusufit (alejhis-selam)

0
3599

Endrra e Jusufit (alejhis-selam), te birit te Jakubit (alejhis-selam)

Nese Allahu i Madheruar ia do te miren dikujt, ia pergatit atij rrugen ne fund i jep rezultate qe pershtaten me poziten e tij. Kete ide e gjejme ne endrren e profetit te Allahut, Jusufit (alejhis-selam):

(Kujto) kur Jusufi i tha te atit: “Baba, kam pare ne enderr sikur njembedhjete yje, se bashku me diellin dhe henen m’u perulen ne sexhde”. Ai i tha: “Biri im, mos ia trego endrren vellezerve te tu, qe ata te mos thurin ndonje kurth kunder teje, sepse shejtani eshte nje armik i hapur i njeriut”… Ai i uli prinderit e vet ne fronin e tij, dhe me pas, te gjithe (11 vellezerit e Jusufit se bashku me dy prinderit e tij) u perulen ne sexhde para tij. Atehere Jusufi tha: “Baba, ky ishte interpretimi i endrres sime te meparshme, te cilen Allahu e beri realitet”.

(Kuran, 12 : 4,5, 100)