Zemrat e pastra te zbukuruara me besim qe synojne Xhenetin

0
1161

Keto jane zemrat e pastra te zbukuruara me besim qe synojne xhennetet e larta!..

Ibrahim en nekhai (Allahu e meshirofte) kishte nje sy te verber ndersa nxenesi i tij Mihrani kishte shikim te dobet…

Ibn elxhewzi transmeton ne librin e tij (elmuntedham) se ata te dy po ecnin nje dite ne rruget e

Kufes per te shkuar ne xhami,duke ecur imam Elnekhai i tha nxenesit te tij Mihranit:” O ebu Sulejman!

A ecen ti ne nje rruge dhe une te marr nje rruge tjeter?

Sepse nese ecim te dy bashke, kam frike se mendjelehtet do te thone:” ai me nje sy po
drejton ate me shikim te dobet!

E keshtu do te na pergojojne dhe do te marin gjynahe”.

Ebu Sulejmani ju pergjigj:”

Po cfar te shqeteson ty! Ata le te marin gjynahe ne do te shperblehemi”.

Imami tha:”Te jemi ne te qete dhe te mos marin ata gjynahe ,eshte me mire sesa te marin gjynahe dhe ne te shperblehemi”!

Keto zemra jane ujitur me hadithin e profetit (paqja qofte mbi te):

“Askush nuk e ka plotesuar besimin derisa te doje per vellain e tij ate qe do per veten”