Të mbizotërojë butësia në sjelljet e tua!

Të mbizotërojë butësia në sjelljet e tua!
Ibnul Kajjimi rahimeullah ka thënë:
Nuk ka gjë më të dobishme për zemrën e njeriut se sa sjellja e butë me njerëzit. Kjo sepse:
Ose ke të bësh me dikë të huaj dhe me sjelljen tënde do fitosh respektin dhe dashurinë e tij.
Ose ke të bësh me një mik dhe të dashur, e në këtë mënyrë siguron vazhdimësinë e miqësisë dhe dashamirësinë e tij.
Ose ke të bësh me një armik apo dikë që të urren, dhe me sjelljen tënde të butë ia shuan shkëndijën e zjarrit të armiqësisë dhe e shmang të keqen e tij.

(Marrë nga libri Medarixhu salikijn 2/511)

Read Previous

Kush po ja prish namazin muslimaneve në xhamia?

Read Next

A lejohet martesa me kohëzgjatje të përcaktuar?