Si te fitosh zemrat e njerezve? ( Histori).

0
1622

Si te fitosh zemrat e njerezve? ( Histori).

Junus bin Abdulala merrte pjese ne mesimet e imam Shafiut dhe nje here debatoi me te per nje ceshtje, per te cilen nuk ra dakort me mesuesin e tij dhe u ngrit e u largua i zemeruar nga mesimi.

Ne mbremje dikush troket ne porten e shtepise se tij.

Junusi pyet: Kush eshte?

Trokitesi i thote: Muhamed bin Idris (emri i Shafijut).

Une – thote Junusi – po mendohesha se kush tjeter pervec Shafijut quhej me kete emer, sepse nuk mendoja qe mund te jete ai, por kur hapa porten shoh fytyren e buzeqeshur te Shafijut, i cili me tha: Ne pajtohemi per qindra ceshtje, a duhet te zihemi per nje ceshtje!