Rrënjët e mëkatit

Rrënjët e mëkatit

Ibn Kajjimi -Allahu e mëshiroftë- ka thënë:
“Rrënjët e mëkateve janë tre:
Mendjemadhësia: Ajo e ka nxitur Iblisin në atë që e ka nxitur.
Lakmia: Ajo Ademin -alejhi selam- e ka nxjerrë nga Xheneti.
Zemërligësia: Ajo bëri njërin nga bijtë e Ademit -alejhi selam- të marrë guximin të vrasë vëllanë e tij.
Kush i largohet këtyre tre gjërave është i ruajtur nga e keqja. Mosbesimi rrjedh nga mendjemadhësia. Mëkatet nga lakmia. Arroganca dhe padrejtësia nga zemërligësia.”

Read Previous

Veprat më të mira që duhet ti bëj muslimani

Read Next

Rrëzimi i parimeve të ateizmit