Pse quhet dita e ashures me këtë emër?

0
211

Pse quhet dita e ashures me këtë emër?
Fjala ashura në gjuhën arabe ka kuptimin e numrit dhjetë dhe qëllimi me ditën që agjërohet në muajin muharrem është data dhjetë e këtij muaji, pra data ashura dhe ska asnjë lidhje në fe me ëmbëlsirën e ashures që bëhet si pjesë rituale e kësaj dite, por riti i vetëm adhurues që na përcillet nga profeti Muhamed alejhi selam në lidhje me këtë ditë është vetëm agjërimi dhe asgjë tjetër.