Përmisoje veten gjatë leximit dhe meditimit të Kur’anit

Meditime Kur’anore!

Nëse nuk e përmisoj veten time gjatë leximit dhe meditimit të Kur’anit, atëherë kjo është shenjë që zemra ime është ngurtësuar, dhe si pasojë, ajo nuk ndikohet dhe nuk rënqethet gjatë leximit të Kur’anit.
Kujtoj, sprovën që Allahu ia bëri sahabëve në lidhje me këtë çështje, ku tha;
أَلَمْ يَأْنِ لِلَّذِينَ آمَنُوا أَنْ تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ وَمَا نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ
“A nuk është koha që zemrat të zbuten me këshillat e All-llahut dhe ne atë të vërtetën që zbriti (me Kur’an).”
(Hadid; 16).

You may also like...