Për atë që mendon keq për Zotin e tij

0
1115

Ibn Kajjim el Xheuzijeh (Allahu e meshirofte) thote:

“Shumica e njerezve, perjashto ata qe i ka meshiruar Allahu, mendojne per Allahun gjera jo te verteta dhe supozojne mendime jo te mira.

Shumica e bijve te Ademit, supozojne se nuk marin ate qe meritojne dhe fatin e kane te manget.

Sipas tyre, ata meritojne me shume nga ajo qe u jep Allahu.

Njeriu i zgjuar dhe keshillues per veten e tij, duhet ti kushtoje rendesine e duhur ketij problemi.

Le te pendohet (ky njeri) tek Allahu i Madheruar, te kerkoje falje tek Ai ne cdo kohe, per keto mendime te keqija qe ka per Zotin e tiij.

Mendimin e keq t’ia lere vetes e cila eshte streha e te keqijave dhe burimi i cdo sherri te ndertuar mbi injorance dhe padrejtesi.

Vetja e tij eshte me parsore te marre akuza dhe jo Gjykatesi me i drejte dhe me i Meshirshmi i te meshirshmeve (Allahu i Lartesuar).”

[Zadul Mead 3/211].