Para se te maresh nje vendim

0
569

Para se te maresh nje vendim:

– Maturia, sepse “maturia eshte miresi, perjashto ceshtjet qe kane te bejne me ahiretin” Sahih Ebu Daud.

– Konsultimi keshillimi, Allahu i Madheruar thote: “Këshillohu me ta për çështje të ndryshme.” Al Imran 159.

– Duane e Istihares, shoket e Profetit thonin: Profeti (alejhi selam) na e mesonte duane e istihares per te gjitha ceshtjet tona.”

– Vendosmeria, nese mendon te besh dicka behu i vendosur.

-Mbeshtjetja tek Allahu, Allahu i Madheruar thote: “Kur të vendosësh për diçka, mbështetu tek Allahu.” Al Imran 159.

– Lutju Allahut te te jape sukses, sepse prej lutjeve qe bente i Derguari i Allahut ishte: “O Zot me udhezo dhe me jep sukes.”