Nuk ka perde mes lutjes se atij qe i eshte bere padrejtesi dhe Allahut

0
354

Ibn Aun el Feraidi, i cili ka nderruar jete ne vitin 262 Hixhri, percjell:
Nje zullumqar kishte kapur nje grua dhe kishte urdheruar qe ta terhiqnin zvarre. Ajo i thoshte: Frikesoju Allahut, nuk kam bërë gjë dhe vazhdonte t’i bënte thirrje për të ndaluar. Kur i humbi shpresat (se do ti pergjigjej), ngriti koken lart nga qielli dhe tha: O Zoti im! Krijuesi i qiejve dhe i tokes, Njohesi i te fshehtes dhe asaj qe duket, vetem Ti gjykon mes roberve te tu ne gjerat qe ata kundershtohen. Nese ky njeri me ka bere padrejtesi, merre menjehere (me denimin Tend). Zullumqari, ne çast ra i vdekur, nderkohe une po e shihja, ndersa gruaja u largua.

[El Muntedham 5/34].

Ky është një nga shembujt real të asaj që na ka paralajmëruar Profeti salallahu alejhi ue selem ku ka thënë:” Ruajuni nga lutja e atij që i është bërë padrejtësi, sepse nuk ka perde penguese mes asaj lutje dhe Allahut”.