Një ndodhi e bukur nga shejh Albani

0
751

“Me ka treguar vellau im Ebul Hasen Ali bin Hasen el Etheri, se nje here shejh Albani (Allahu e meshirofte) ishte ftuar per darke nga njëri prej vëllezereve.
Ne ate ftese kishte vajtur edhe Aliu dhe kur kishin dashur te shperndaheshin naten, shejh Albani e kishte pyetur Aliun: A keni ndonje makine?
Ai i ishte pergjigjur: Jo, por do na shpjere vellau yne Ebu Lejjla. Shejh Albani i tha: Jo, une kam per tju çuar dhe nguli kembe per kete, duke refuzuar qe ti çojë dikush tjeter vec tij.
Pasataj shejhu u kishte thene: Ky eshte zekati i shikimit. Pastaj (Albani) tha: Kete e kam mesuar nga babai im (Allahu e meshirofte).
Nje dite erdhi tek babai nje burre per te ndrequr oren dhe kur e hapi, gjeti dicka ate vogel te cilen e largoi duke i fryer dhe ora u ndreq.
Klienti e pyeti per hakun qe duhej ti jepte per ndreqjen e ores dhe babai i tha: Nuk ke per te dhene asgje, ky eshte zekati i shikimit.”

[Qellimi prej kesaj ndodhie eshte falenderimi ndaj Allahut per miresine e shikimit dhe kjo veper miresie dhe bamiresie, konsiderohet prej falenderimit ndaj Allahut qe e meriton.]
[Dr. Asim el Karjuti].