Mos i vepro pesë gjëra, sepse do t’i dëgjosh pesë të tjera

0
2058

Mos i vepro pesë gjëra, sepse do t’i dëgjosh pesë të tjera:

1. Mos u përzi në gjëra që nuk të takojnë, sepse do të dëgjosh fjalë që nuk të pëlqejnë .

2. Mos e lavdëro atë që i ka hyrë vetja në qejf, sepse do të dëgjosh nga ai fjalë përçmuese.

3. Mos e këshillo atë që të nënvlerëson, sepse do të dëgjosh nga ai fjalë ofenduese.

4. Mos i fol dy vetave që janë duke u zen, sepse do t’i hidhërosh dhe do të bëjnë të tretin e tyre.

5. Mos ia përkujto gruas kur është e hidhëruar të mirat që i ke bërë, sepse do të dëgjosh nga ajo mohimin e tyre.