Martohu që të shpëtosh nga veset e liga

0
1170

“Ato (bashkëshortet) janë petk për ju e ju jeni petk për ato.” (El-Bekare: 187)

A mund të ketë njeri që ska nevojë për rroba?!
Atëherë si mund të ndjehet se ska nevojë për martesë, duke e vonuar atë pa arsye?!
Veshja mbulon lakuriqësinë, duke të mbrojtur nga turpërimi në sytë e të tjerëve, ndërsa martesa të mbron nga turpi i imoralitetit.
Veshja të zbukuron trupin dhe pamjen tënde, ndërsa martesa të zbukuron sjelljen dhe jetën tënde.
Veshja të mbron nga i ftohti dhe i nxehti, ndërsa martesa të mbron nga veset e liga si shpërdorimi i pasurisë, alkoli dhe bixhozi.