Lumturia bashkëshortore nuk mund të arrihet nëpërmjet dhunës

Ka thene shejh El Uthejmini-Allahu e meshirofte:

” Lumturia bashkeshortore nuk mund te arrihet nepermjet dhunes dhe imponimit, kjo eshte gabim, por eshte detyre per bashkeshortin qe ta vlersoje bashkeshorten si shoqeruese, nene e femijeve dhe kujdestare ne shtepine e tij.

Duhet ta respektoje ate ashtu sic kerkon prej saj respektin per te.”

( Fetaua nurun ala derb10/13)

Read Previous

3 gjendje gjatë adhurimeve nuk duhet të merret parasysh dyshimi

Read Next

Nëse imami ngrihet në rekatin e pestë, ç’duhet të bëjë xhemati?