Largoje ziline nga jeta jote.

I Derguari i Allahut sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thene: “Do te vazhdojne njerezit te jene ne miresi derisa nuk e kane zili njeri-tjetrin.” Es-Sahihah (3386)

Dobite qe perfitohen:

-Rreziku i zilise dhe se ajo eshte e ndaluar, perpos rasteve qe i ka perjashtuar Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem. Shejh Iben Bazi (Allahu e meshirofte!): Zilia eshte te personi te deshiroje largimin e miresise nga vellai i tij. “Sherh Rijadis-Salihin”

-Muslimani eshte vella i muslimanit, nuk e urren ate dhe nuk e ka zili.

-Prej shkaqeve qe njerezit te jene ne miresi eshte qe mos te kene zili njeri-tjetrin. Ngase zilia i “ha” punet e mira ashtu sic zjarri ha drute.

-Islami nuk eshte vetem akide (besim) dhe adhurim. Perkundrazi, ai gjithashtu eshte dhe moral dhe marredhenie te mira me njerezit.
Unesj Sheme

Read Previous

14 sunete te dites se xhuma

Read Next

Kush jane njerezit me te mire?