Kush ishte dijetari i madh shqiptar, shejh Muhamed Nasirudin El albani?

0
1419

Kush ishte dijetari i madh shqiptar, shejh Muhamed Nasirudin El albani?

Emri i tij: Ebu Abdurrahman, Muhamed bin El haxh Nuh bin Nexhati bin Adem Shkodrrani, Arnauti.

I njohur me emrin: Muhamed Nasirudin El albani

Lindja e tij: Lindi në Shqipëri në vitin 1914

Biografia e tij: Ishte studiues në shkencën e hadithit dhe ndër dijetarët bashkëkohorë më të spikatur të kësaj fushe. Ka shkruar shumë libra dhe botime të ndryshme për hadithin.

Ka vizituar shumë vende për leksione, ligjërata, etj., si: Arabi Saudite, Kuvajt, Katar, Egjypt, Emirate, Spanjë, Angli, Gjermani, Australi dhe Liban.

Nga ky dijetar kanë mësuar shumë njerëz, të cilët më pas kanë marrë edhe gradë të lartë në dituri.

Ka botuar më shumë se 300 libra, dorëshkrime e studime.

Ka kryer një punë kolosale në shërbim të Sunetit duke ia afruar atë të pastër muslimanëve.

Vdiq në vitin 1999 – Allahu e mëshiroftë!