Kur eshte dita e Ashures?

0
2108

Kur eshte dita e Ashures?

Dita e ashures ne kalendarin islam eshte ne date 10 te muajit muharrem qe korenspondon me daten 11 tetor.

Quhet dita e ashures per shkak te dates 10 qe ne gjuhen arabe ka kuptim e numrit 10.

Ne kete date Allahu i madheruar shpetoi profetin Musa dhe popullin e tij, nga sundimi mizor i faraonit.

Muslimanet kete dite e perkujtojne me agjerim.