Kush i ka keto 6 cilesi eshte nje njeri i mire.

0
2992

Njerezit e mire jane te drejte.

Njerezit e mire jane te sinqerte me kedo.

Ata adhurojne Zotin dhe e falenderojne ate per miresit e Tij ndaj tyre.

Njerezi e mire jane ata qe e urrejne te keqen dhe mundohen ta ndryshojne ate.

Njerezit mire jane ata qe ndihmojne prinderit e tyre sillen mire me ta kujdesen per farefisn e tyre dhe per komshinjte e tyre.

Njeri i mire eshte ai qe falenderon Zotin dhe sillet me moral te larte.

Trego mëshirë, urdhëro vepra të mira… Kuran Suretu Araf, 199.

Nje thenie profetike thote: ” Kush nuk falenderon njerezit nuk mund te falenderoje dot Zotin…”