Ja përse fëmijët tanë bëhen gënjeshtarë!

0
892

Nëna i thotë djalit: “ Nëse mbaron ushqimin do të të lejoj të luash jashtë me shokët.”
Ai e mbaron ushqimin dhe i kërkon nënës të mbajë premtimin, por ajo i thotë:
“ Jo biri im, tani është vonë dhe jashtë ka rreziqe për ty.”
Bababi i thotë djalit:
“ Nëse mer nota të mira në shkollë do të të blejë një biçikletë të bukur.
” Mbaron viti shkollor dhe djali është i pari I klasës në mësime, por kur i kërkon babait të mbajë premtimin ai i thotë:
‘ Jo biri im, biçikleta është e rrezikshme për ty, sepse në rrugë qarkullojnë shumë makina.”
Vëllai i madh i thotë të voglit: “ Nëse sillesh mirë me mua këtë javë, do të të marr me vete kur të shkoj me pushime.
” Mbaron java dhe djali që është sjellur shumë mirë i kërkon vëllait të mbajë premtimin, por ai i thotë se ka punë dhe duhet të udhëtojë vetem.

Më vonë kur ky fëmijë bëhet mjeshtër në gënjeshtër familjarët pyesin njëri-tjetrin se nga ka ngjarë kaq gënjeshtarë!