Gjumi i Kajlules (para apo pas drekes):

0
943

Gjumi i Kajlules (para apo pas drekes):
Gjum i shkurter i cili behet pak para namazit te drekes ose pas tij. Percillet te kete qene praktike e Profetit (alejhi selam), sic eshte transmetuar ne ndodhine e gjumit te tij ne shtepine e Enesit (radija Allahu anhu). Gjithashtu eshte saktesuar nga Sehl bin Seadi se ata (te paret tane) e praktikonin gjumin e kajlules ne diten e xhuma, pas faljes se xhumase.

Ky gjum (kajlulja), rinovon fuqine mendore dhe trupore, ndihmon ne faljen e namazit te nates, veçanerisht ne stinen e veres. Ruan nga infarktet e zemres siç eshte pohuar ne disa studime bashkohore. Pelqehet qe ky gjum mos te zgjase me shume se 20 min, e nese i kalon 40 min, atehere mund te shkaktoje djersitje gjate nates.