3 gjerat qe duhet te besh para se me ngren ushqimin

0
1298

Edukata e ngrenies

I Derguari i Allahut sal-Allahu alejhi ue sel-lem me tha: “O djalosh, permend Allahun (thuaj Bismil-lah), ha me doren e djathte dhe ha nga ajo qe ke para vetes.” Muslimi

Shejh Iben Uthejmini (Allahu e meshirofte!): Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem e orientoi ate (djaloshin Umer bin ebi Seleme) ne tri gjera:

E para: “permend Allahun (thuaj Bismil-lah), kjo eshte e detyrueshme.

E dyta: “ha me doren e djathte”, kjo eshte e detyrueshme.

E treta: “ha nga ajo qe ke para vetes”, kjo eshte prej edukates gjate ngrenies dhe s’eshte e detyrueshme.

Ceshtje: Kush eshte gjykimi i larjes se duarve para ngrenies se ushqimit?

Pergjigje: Eshte Sunet nese ekziston shkaku per nje gje te tille. E nese nuk ekziston shkaku, atehere nuk eshte Sunet.

Et-Tealik ala sahihi Muslim vell. 10

Perktheu Unejs Sheme