Cili person është më i miri?

0
1147

Cili person është më i miri?

Umerit i derguan nje leter ku e pyesnin:
” O prijesi i besimtareve, cili eshte me i mire, nje person qe nuk e deshiron mekatin dhe nuk e praktikon atë, apo nje tjeter qe e deshiron mekatin dhe nuk e praktikon ate? Ai u pergjigj: Ata qe e deshirojne mekatin dhe nuk e veprojne, jane njerezit zemrat e te cileve Allahu i ka kalitur per besim dhe perkushtim. Per ta ka falje dhe shperblim te madh.

(Tefsiri i ibn Kethirit (4/207).