Çfarë i ndodhi atyre që bën durim ndaj epsheve dhe braktisën atë që nuk lejohet

0
1933

Pashë situatën e njerëzve që bënë durim ndaj epsheve dhe e braktisën atë që nuk u lejohej.
Disave prej tyre iu poqën frutat e dynjasë duke shijuar një ushqim të shijshëm, një shtrat të rehatshëm, një jetë të mirë, përkrahje të gjerë dhe nëse binin ngushtë për dicka, durimi ua zgjidhte atë, dhe të kënaqurit me caktimin e Allahut, i bënte ata ta shihnin si një mirësi.
Nisur nga kjo situatë, e mora vesh kuptimin e fjalës së Allahut të Lartësuar;
‘’Me të vërtetë, ai që tregohet i devotshëm dhe bën durim, Allahu nuk e humbet shpërblimin e bamirësve.’’

(Abdurrahman ibn Xheuzi)