6 veprat qe ju prishin zemren

Zemrat e njerëzve, më së shumti prishen nga gjashte gjëra:
1. Të mëkatuarit me nijet se do të pendohen.
2. Të nxënit dije por nuk punohet me të.
3. E nëse punohet me të, nuk ka sinqeritet.
4. Hanë furnizimin e Allahut dhe nuk falënderojnë.
5. Nuk janë të kënaqur me atë që u ka dhënë Allahu.
6. I varrosin të vdekurit e tyre dhe nuk marrin mësim nga kjo.

(Hasan el-Basri)

You may also like...