3 porosi te arta:

Muhamedi alejhi selam ka thene:

” Frikesoju Allahut kudo qe te jesh! Pasoje te keqen me te mire qe te ta fshije ate dhe sillu me moral te mire me njerezit.” Tirmidhiu

3 porosi te arta:

1. Detyrimi ndaj Allahut (Frikesoju Allahut kudo qe te jesh).

2. Detyrimi ndaj vetvetes ( Pasoje te keqen me te mire qe ta fshije ate)

3. Detyrimi ndaj njerezve (Dhe sillu me moral te mire… .)

E para eshte porosi per devotshmeri, ndersa e dyta rrugezgjidhje kur i devotshmi mund te bjere ne mekat dhe e treta domosdoshmeri per te qene i devotshem

You may also like...