3 rregullat e jetes bashkshortore per nje martese te qete dhe te lumtur

Bazat dhe kushtet e jetës bashkëshortore janë tre;

1. Të jenë prehje për njëri tjetrin.

2. Ta duan njëri tjetrin.

3. Të jenë të mëshirshëm ndaj njëri tjetrin.
Çdo mangësi në njërin prej këtyre tre bazave është mangësi në realizimin e udhëzimit hyjnor.

Zoti ka thene ne Kuran:
” Dhe nga faktet (e madhërisë së) e Tij është që për të mirën tuaj, Ai krijoi nga vetë lloji juaj palën (gratë), ashtu që të gjeni prehje te ato dhe në mes jush krijoi dashuri dhe mëshirë. Në këtë ka argumente për njerëzit që mendojnë.”
(Rrum; 21).

Shejh Dr. Nasir el Umer

Suad Shabani

Read Previous

Si ta doje njeriu vetveten?

Read Next

Lutja (duaja) më e mirë dhe sekreti i saj