Vlera e fqinjit.

Vlera e fqinjit.
Ibn Omeri ka thënë: “Ishte një kohë kur askush nuk ka pasur të drejtë më shumë në pasurinë e muslimanit sesa vëllai i tij musliman. Mirëpo, sot njerëzit e duan dinarin dhe dirhemin më shumë se vëllezërit e tyre musliman. E kam dëgjuar Profetin (alejhi selam) duke thënë:
“Në Ditën e Gjykimit shumë njerëz do të mbahen (në llogari) nga fqinji i tyre duke thirrur: “O Zot! Ky njeri më ka mbyllur derën dhe nuk më ka pritur me dashamirësi.”

(Saktësoi Albani)
©xhamiambret.com

Read Previous

Historia e dy vellezërve dhe këshilla që Profeti alejhi selam i dha atyre

Read Next

Historia e mësuesit dhe nxënësve